Varianter av Blackjack

blackjack är väldigt roligt

Blackjack finns i flera olika versioner, här kommer ett inlägg med information of Blackjack.

För den oerfarne kan det vara lätt att tro att Blackjack åsyftar endast en form av kortspel, men så är inte fallet och ska man påbörja ett spel om pengar är det bra att vara påläst innan. Det som är bra med blackjack är även att du kan spela det 24/7 på svenska mobilcasinon, det är alltså väldigt enkelt. Här kommer det inte att informeras om hur man spelar spelet utan endast ge en inblick om att spelet kan utföras på fler olika sätt så man inte går in i ett Blackjackspel med förväntan om att det ska ske på ett liknande sätt som tidigare. Nedan kommer det tas upp urval av några exempel på de olika varianter som finns idag.

Blackjack standard

Det vanligaste är att man använder mellan två till åtta kortlekar i ett spel, med korten Tvåa till Ess. Ett undantag är Spansk Blackjack, där alla kort med värdet 10 tas ur leken.

Standard är även att dealern tar två kort, varav ett är dolt och det andra har valören exponerad, men i Double Exposure Blackjack, som hörs på namnet, exponeras båda korten direkt. Tydligen ska detta ge en större fördel åt huset än för spelaren.

Regler kan variera

Regler för när dealern visar det andra kortet kan också variera. I USA är det vanligaste att dealern visar det andra kortet direkt, medan utanför USA är det motsatta det vanligast, d.v.s att dealern håller på/eller inte tar det andra kortet förrän spelarna har gjort sina val. Det sistnämnda ger en smärre fördel för huset.

Något man starkt förknippar med Blackjack är att man måste komma så nära som möjligt eller landa på 21. Här är undantaget One and Thirty, där det gäller att hamna så nära eller på 31. Bra att veta är att här räknas Ess bara som en etta och inte elva.

Detta är endast en bråkdel av de variationer som finns, varav det är uppenbart att det är till spelarens fördel att vara påläst innan man tar sig an Blackjack.