Ett tips om lån

Bra tips om lån

Om du ska ansöka om ett lån för första gången, så är det bra med en guide. Den förklarar hur en ansökan hos ett låneföretag normalt ser ut. Jag kommer här steg för steg förklara hur du för första gången ska skicka in en låneförfrågan. För mer information kolla in hur du ansöker om ett snabblån hos nya-sms-lån.se.

1. Tänk igenom ditt första lån

Det är viktigt att du tänker genom hur mycket du vill låna första gången. Se till att planera hur du ska kunna betala tillbaka. Trots att du erbjuds ett gratis och räntefritt lån som ny kund, så måste du betala summan du lånat. Skulle du inte betala tillbaka pengarna i tid så finns risken att en ränta läggs på. Det kan även tillkomma förseningsavgifter.

Tar du ett mindre lån på t.ex. 3000 kr så behöver du endast betala tillbaka de 3000 kr som du lånat. Ingen ränta, eller andra avgifter läggs till på din faktura hos de populäraste låneföretagen.

2. Jämför kreditgivare

Det kan vara bäst att jämföra olika långivare. På så vis kan du få bäst, billigast, eller gratis lån första gången. Hos oss kan du jämföra de krediter som vi anser vara bäst. De företag du kan ansöka hos är några av Sveriges populäraste tjänster för SMS-lån & snabblån. De har massor av nöjda kunder som gillar deras räntor, kundservice & erbjudanden.

3. Villkor för snabblån & SMS-lån

Det finns olika krav för olika långivare på internet. Det är vanligt att de väljer att göra en kreditupplysning på dig. De kollar då hos UC (upplysningscentralen) om du tidigare har haft svårt med att sköta din ekonomi. Nedan följer lite standardkrav som finns hos många långivare.

  • Vissa godkänner tidigare betalningsanmärkningar, andra inte.
  • Du ska vara minst 18 år.
  • Vara svensk medborgare med svenskt personnummer.
  • Klara en kreditupplysning hos UC (inte krav hos alla långivare online)
  • Gratis krediter är främst till de kunder som ansöker om sitt första lån

4. Skicka låneförfrågan

För att skicka in din ansökan, så behöver du bara klicka dig vidare till den långivare du tycker känns bäst. Sedan kommer du snabbt hitta ett formulär. Det formuläret fyller du snabbt i. Där anger du dina personuppgifter, samt hur mycket pengar du vill låna. Sedan kommer din förfrågan att hanteras. Du får snabbt svar om du blivit godkänd för att ta ett snabblån.

5. Godkänd kreditförfrågan

Efter bara en kort stund får du svar på din ansökan. Blir du godkänd för att låna pengar så kan en utbetalning startas direkt. Då kommer ditt snabblån att finns på ditt bankkonto vanligtvis mellan 1-24 timmar efter du ansökt.

Får du avslag på din förfrågning så kommer din långivare att tala om varför. De kan då handla om du att fyllt i felaktiga uppgifter eller inte klarade kreditupplysningen.

Fler gratis krediter

Som jag tidigare nämnt så finns det gratis krediter som du kan ansöka om för första gången. Det finns även de långivare som väljer att erbjuda mer gratis snabblån och SMS-lån. Detta kan ske i samband med olika erbjudanden. Det finns exempel då kreditgivare har kampanjer med räntefria lån. Det innebär att det inte bara finns möjligheter för nya kunder att låna pengar första gången gratis.

Som redan befintlig kund så kan du få erbjudanden med räntefria lån. Därför kan det vara bra att följa vilka kampanjer som finns inne hos den långivare som du tidigare tagit ditt första lån hos.